Afbeelding van baby in emmer

Cursus Shantale babymassage

Een baby maakt in het eerste levensjaar een enorme ontwikkeling door: hij/zij leert zijn/haar lichaam onder controle te krijgen. Van een hulpeloos klein baby’tje verandert hij/zij in een dreumes die, letterlijk, zo rond zijn/haar eerste verjaardag op eigen benen gaat staan.

Door je kind te masseren help je hem/haar met het bewust worden van zijn/haar lichaam, waardoor deze ontwikkeling op een natuurlijke manier verloopt. Babymassage is daarom, in eerste instantie, niet bedoelt om je baby te ontspannen, maar om hem/haar zich thuis te laten voelen in zijn/haar lichaampje.

En dat geeft een enorme ontspanning! Daarom is babymassage voor iedere baby belangrijk, maar zeker voor baby’s die veel huilen.

Als jij je baby masseert ben je ook bewuster van de signalen die je kind je geeft. Lichaamstaal is de manier waarop baby’s communiceren. Die taal kennen we allemaal; we zijn zelf ook een baby geweest.

Maar je moet je deze taal soms weer even herinneren. Door je kindje liefdevol aan te raken, komt die automatisch weer naar boven. Zo versterk je de band met elkaar! Jij groeit in je nieuwe rol en je kind voelt zich daar prettig bij.

Iedereen kan masseren, maar tijdens een cursus krijg je handvatten aangeboden hoe je dit op een logische manier kunt doen. Baby’s houden van herhaling waardoor ze de massage gaan herkennen.

Na de massage mag je baby in een emmer met warm water. De begrenzing van de emmer in combinatie met het warme water geven je baby een veilig gevoel en ontspanning.

Cursusdata en -tijden

"Je baby zien genieten is het mooiste wat er is!"
Mette, moeder van Madelief

Privacyverklaring | Sitemap | | Copyright © 2012